skip to Main Content

Asperges bij La Falote

Asperges bij La FaloteZe zijn er al weer een tijdje; asperges bij La Falote. Voor € 19,75 krijgt u traditionele asperges in boterjus met een eitje en ham. Natuurlijk ontbreken de aardappelen niet.  U hoeft zich niet te haasten, want bij dit weer zullen de aanvoer én de prijzen gelijk blijven. Maar wacht niet te lang want  het aspergeseizoen 2016 eindigt traditiegetrouw op 24 juni. (Sint Jan)

Al in de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werd asperge omschreven als een geneeskrachtig kruid. Met name door de stof asparagine die een gunstige uitwerking kan hebben op een lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Asperge werkt verder ook bloedzuiverend en kan als vochtafdrijvend middel gebruikt worden bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Wat wil je nog meer voor € 19,75 ? De gezelligheid bij La Falote is gratis.

Slankmaker

Daarnaast wordt beweerd dat asperge slank maakt. Wil je afslanken, eet dan 3x per week asperge! Er is vrijwel geen ander voedingsmiddel bekend, dat zo weinig calorieën bevat, maar tegelijk zoveel belangrijke vitaminen en andere voedingsstoffen bevat.

Afrodisiacum

Verder wisten de mensen in de oudheid de asperge ook te waarderen als afrodisiacum met een gunstig effect op het liefdesleven. Zo was het Cleopatra die haar geliefde Julius Caesar regelmatig asperges voorzette.

Back To Top